Let op; iemand maakt onze vuilniszakken open! ID fraude?

BW appMeerdere buurtbewonders hebben een man van een jaar of 40 van ca. 1.80 mtr. zien rondlopen in de Anna Paulownastraat 53 die onze vuilniszakken openmaakt. Hij heeft een trainingbroek met adidas op de achterkant en een t-shirt met een doodshoofd op de achterkant aan. Hij rijdt in een goudkleurige peugeot 207 en zet die elke keer een stukje verder in de straat. De man doet dit zeer onopvallend; hij pakt een zak en loopt ermee naar een kliko en doet net of hij deze in de kliko gooit. Even later opent hij de kliko trekt de zak open en haalt post eruit die hij bekijkt en dan weggooit (of meeneemt?).

ID Fraude

Steeds vaker wordt er gewaarschuwt voor ID Fraude. Als iemand je BSN nummer te pakken krijgt kan dit ernstige gevolgen hebben. Kijk op deze website.

Wijkagent

De wijkagent is hier direct achteraan gegaan en heeft de man ondervraagt. Het antwoord van de man is dat hij; ” op zoek is naar zaken die een 2e leven verdienen”. Onzin natuurlijk en bovendien is het verboden in andermans vuilnis te zoeken en zaken uit te halen.

Wat kun je zelf doen?

  • Als eeste wat verder verdiepen in de ID-Fraude.
  • Dan natuurlijk ook opletten en buurtbewoners informeren.
  • De wijkagent informeren.

Wat kunnen we samen doen

  • Een buutwacht app gaan activeren. Zeer effectief. Zie dit artikel
  • Wie wil dit voor de buurt gaan opzetten? Er zijn meerdere ‘buurt wacht apps’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *