Gek worden we van horeca geluidsoverlast!!

Ingezonden stuk

Knipsel

Dat artikeltje van de Kortenaer zet me aan het denken. Ik begrijp dat de mensen aan die kant van de straat gek worden maar wij worden dat rondom het plein van die horeca glasbakken.Nog even los van de toegenomen herrie op straat.

Er zit nu zoveel horeca dat regelmatig een krankzinnige herrie van het storten van glas klinkt. Ook op de tijden dat je rust mag verwachten!!

In elke nette gemeente wordt het keurig gereguleerd! GEMEENTE DEN HAAG help ons hier a.u.b. mee.

Zet een ondergrondse glasbak ergens in de buurt neer (tegenover Anna). Scheelt de horeca ook een ophaal abonnement dus kosten. Kost een paar stoeltjesomzet maar ik denk dat de horeca het prima vind.

Zie ook http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2791294/2002/12/28/Een-stille-glasbak.dhtml

2 thoughts on “Gek worden we van horeca geluidsoverlast!!

 1. Hans

  Een andere oplossing is dat de ondernemers zelf iets afspreken! Op de overlast bijeenkomst was dit al aan de orde gekomen maar de ondernemers hebben nog niets ondernomen!

  Ik hoorde tijdens de avond dat ondernemers zeiden dat ze hier actie op hadden genomen. Daar hebben we nog niet veel van gemerkt. Glas gooien in bakken is een van de grootste oorzaken van geluidsoverlast. Kijk maar op de site van elke gemeente (na hondenpoep).

  Ik hoorde op de avond zelf dat er zelfs ondernemers zijn die dit aan de achterkant van hun pand doen!! Dit kwam (in hele kleine lettertjes) in de rapportage terug. Ik vraag me af hoe het daarmee nu gesteld is. Wij hebben zelf last van servies gekletter maar dat is niet tot heel laat. Glas aan de achterkant van woningen in een bak gooien is natuurlijk niet normaal. Daar maak je mensen echt gek mee.

  Reply
 2. hans

  @Valdemar:
  Je schrijft (hier voor de 2e keer op deze site) dat je niet snapt waar deze website overgaat en maakt daarmee de grote groep mensen die wel last hebben belachelijk. Ik denk dat je je hebt vergist de eerste keer en hebt geschreven;
  “Het publiek dat op het plein komt is net en sociaal, bestaande uit expect en ondernemers.” Waarschijnlijk wilde je niet schrijven “..en ondernemers” (was het misschien een vraag van de ondernemers om het te schrijven of een ander net mens?)

  ….[censuur webmaster]….

  Doe je huiswerk en lees de site serieus door i.p.v. op meerdere plekken op de site (of heb je em wel helemaal gelezen?) de ‘happy with horeca’ boodschap (“23.00 is net iets te vroeg”; hoezo? Voor wie? De kinderen die aan de voorkant slapen, oudere mensen, werkenden die weer vroeg op moeten, waar heb je het over? ….[censuur webmaster]….

  Zo wordt je niet serieus genomen ….[censuur webmaster]….

  Ik zie geen enkele beweging na onze bijeenkomst bij de Kamer Hiernaast vanuit de Horeca ondernemers om wat aan de situatie te doen, ook niet de de oproep van de Gemeente en de begeleider van de avond (nog steeds veel zwarte servetten, vuil en menukaarten op straat, overlast van rokers/schreeuwers/praters voor Horeca zaken, overvolle terrassen waar ze niet bewaken dat de mensen er langs moeten kunnen, idem fietsen die bij elk zonnestraaltje ineens aanzwellen in aantallen en voor de huizen worden geplempt, geen acties vanuit personeel om te wijzen op verminderde doorgang op de hoeken voor minder validen vanwege verplaatste tafels en stoelen en fietsen, etc. etc. ).

  Waar blijven dan die nette sociale mensen? —[Censuur webmaster]….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *