Aangereden voor de deur op de stoep!

De tweede keer deze maand. Eerst een kind nu een Oma die op bezoek was. Bij het naar buiten gaan en de stoep op stappen, aangereden door een fiets. Met lichte verwondingen tot gevolg. Volgende keer loopt het misschien slechter af!

Steeds vaker zien we ze over de stoep scheren. Fietsen en zelfs scooters. Omdat de Anna Paulownastraat een eenrichtingstraat is en ze niet aangereden willen worden op de rijbaan, nemen ze het risico (om zelf iemand aan te rijden) en kiezen ze voor de stoep.

De politie bekeurt zo nu en dan maar knijpt ook vaak een oogje dicht. Hoe kunnen we hier zelf iets aan doen?

 

3 thoughts on “Aangereden voor de deur op de stoep!

 1. s.stibbe

  Al die fietsers die tegen het verkeer –eenrichtingverkeer- komen aanfietsen veroorzaken nog een ander probleem. Als je rechts van de weg staat en weg wil rijden, kun je ze gemakkelijk aanrijden. Menig automobilist krijgt hiervan hartverzakkingen, ze mogen er niet rijden en al helemaal niet over de stoep.

  BORD neerzetten aan kant Piet Heinplein – liefst aan twee kanten.

  Reply
 2. Renate

  Ik lees berichten van s.stibbe en Pierre, waar ik mij volledig bij aansluit en ik denk meer bewoners van de Anna Paulownastraat. Het verkeer in een rijrichting, die niet is toegestaan en het fietsen op de stoep is ontoelaatbaar. Er gebeuren binnenkort ongelukken! Ik heb jaren op het Noordeinde gewoond, er was een wijkagent, met deze konden wij dergelijke problemen bespreken. Bestaat deze functie niet in onze buurt?

  Reply
 3. Rein

  De wijkagent heet Marco van Scherpenisse en die heb ik de laatste 1,5 jaar niet gezien. Ik heb diverse keren naar hem gemaild maar hij beantwoord ook zijn mail niet.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *