Schade aan woningen door bodemsanering

De bodemsaneringswerkzaamheden van de gemeente hebben zeer waarschijnlijk het draagvlak van de fundering van een groot aantal panden doen afnemen. Hierdoor is schade bij bewoners ontstaan. De gemeente heeft aangegeven dat er een causaal verband is en heeft een aantal eigenaren al schadeloos gesteld voor cosmetische schade. Echter de gemeente heeft niet erkend aansprakelijk te zijn voor eventuele toekomstige schade of herstel van draagkracht van de bodem. Bovendien wil de gemeente de komende 2-4 jaar doorgaan met de bodem saneringswerkzaamheden. Wij willen dat alle bewoners (huurders en eigenaren) die schade hebben dat melden via de contactpagina en als groep met de gemeente en haar verzekeraar overleggen. Voordat er verder gegaan wordt met nieuwe werkzaamheden willen we dat er duidelijkheid is ten aanzien van oorzaak en aansprakelijkheid.  Daarnaast willen we erop aandringen dat er een goed en veilig plan komt voor de verdere werkzaamheden. Zie ook deze post over het ontsnappen van carcinogene stoffen.

Mocht u schade hebben maar dat nog niet kenbaar hebben gemaakt, laat dan hieronder een bericht achter. Wij informeren u dan over de laatste stand van zaken zodat u kunt beslissen om zich wel of niet aan te sluiten bij de groep.

8 thoughts on “Schade aan woningen door bodemsanering

  1. Rob - Gevolgen Sanering/Bewonerscollectief

   Els, als bewoner/huurder heb je vaak meer inzicht in de verergering van verzakkingen of scheuren dan de eigenaar zelf. De gemeente heeft een verzekering afgesloten waarbij eigenaars nog 10 jaar na beëindiging van de sanering aanspraak kunnen maken op schadevergoeding.

   Op dit moment is er los van mogelijk individuele acties van eigenaars, een collectief opgericht om voor de belangen van de gedupeerden op te komen. Wij hebben gemerkt dat de Gemeente hierdoor sneller in actie komt.

   Informeer de verhuurder hierover, mogelijk wil hij zelf actie ondernemen of laat hem anders via deze site contact opnemen met het collectief.

   Reply
 1. Diana Malpaga Staal

  Dank voor de circulaire,
  Ook bij ons in huis zijn er spontaan scheuren ontstaan, zowel binnenshuis als buiten.
  Waar ik me grote zorgen over maak is toch wel de stof die vrijgekomen is tijdens de sanering.
  Daar moeten we idd het fijne van weten.
  Ik sluit me dan ook aan want samen zijn we sterker.
  Helaas kan ik maar 1foto toevoegen maar het huis telt inmiddels 5 scheuren
  Groet,
  Diana

  Reply
 2. info

  Beste Diana,

  1)Wil je helpen door bij de gemeente eens te informeren of we ons zorgen moeten maken?
  2) V.w.b. de scheuren; als je eigenaar bent is het misschien verstandig om je aan te sluiten bij het collectief dat zich nu heeft gevormd van de huiseigenaren?
  Laat het even weten, s.v.p.

  Bestuur a.i.

  Reply
  1. Diana

   Beste allemaal,

   Ik sluit me zeker aan bij het collectief van huiseigenaren. Ik hoop dat we snel een meeting op poten zetten, eens de koppen bij elkaar steken, ik hoor van jullie.

   fijne avond,

   Diana

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *