Ongedierte

Sinds enkele weken zijn er op straat, in de kruipruimten en in onze tuinen muizen en ratten gesignaleerd. Er zijn rattenvallen door de gemeente in en rondom het plein geplaatst. Echter deze aanpak lijkt niet te werken en neemt niet de oorzaak weg. Wij willen de oorzaak laten achterhalen en dit probleem bij de bron laten aanpakken.

Wie heeft meer informatie of een goed idee?

4 thoughts on “Ongedierte

 1. Fred Hess

  Het beste kun je ratten ‘bestrijden’ om hen een aantal voor hen onmisbare basis-leefvoorwaarden te ontnemen. In dit geval dus voedsel en dekking (huisvesting). Het is zeker een probleem dat er veel voedsel aanwezig is door de aanwezigheid van de horeca-ondernemingen. Deze moeten zeer strikt met voedsel omgaan. Geen enkele resten achterlaten. Daarnaast is het zaaks om er voor te zorgen dat er geen wegkruipmogelijkheden zijn. Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden voor de ratten om in/uit het riool te komen? Zijn er bv. geen slechte of kapotte (ondergrondse) rioolaansluitingen? Zijn er verzakkingen in de stoepen of het wegdek. Naar mijn ervaring zijn die er wel in de Bazarstraat.
  Dit kan duiden op kapotte aansluitingen, die de ratten gelegenheid geven hun ‘gang’ te gaan.
  Fred Hess

  Reply
 2. Helma

  Onze kat heeft ons al negen muizen ‘aangeboden’. Ze vangt ze en brengt ze naar binnen, het huis in… (stinkt goed kan ik je zeggen).

  Reply
 3. Willem

  Als je zwerfvuil ziet moet je bellen met het gem. contact centrum stadsdeel centrum en vragen naar handhavingsteam: tel. 14070

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *