Forse toename fijnstof

In onze buurt is de concentratie fijnstof inmiddels tot ver boven de Europese norm gestegen. De gemeente is niet geneigd hier wat aan te doen en heeft zelfs uitstel gekregen van de E.U. De bewoners willen dat er in de Anna Paulownastraat en omliggende punten fijnstof meters worden opgehangen op kosten van de gemeente. Met de resultaten willen we de gemeente dwingen tot maatregelen. Bijvoorbeeld om beter te handhaven. Het aantal zware vrachtwagens en bussen met toeristen die door onze straten rijden neemt toe terwijl de Anna Paulownastraat een officiële milieuzone is waar dat dus niet is toegestaan.

Heeft u meer informatie of een goed iedee? Reageer dan even hieronder.

4 thoughts on “Forse toename fijnstof

 1. Daan Verburg

  Ten eerste wilde ik even zeggen dat ik blij ben met dit initiatief. Ik woon hier al 37 jaar en ik zou het heel aardig vinden als we wat meer samen gaan doen.

  Voor wat betreft fijnstof. Hebben jullie al van de rochelroutes gehoord? http://rochelroutes.nl/

  Reply
 2. Esther

  Kunnen we de gemeente niet vragen om fijnstofmeters te plaatsen. Ik hoorde van een arts twee jaar geleden dat in het stukje Javastraat achter ons de hoogste fijnstofconcentratie van Nederland was gemeten. Dat was toen. Ik vraag me af hoe het dan hier is en denk eerder dat het in zijn geheel verslechterd is.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *