Fietsenrekken en doorgangen

Vanwege het ruim uitgeven van terrasvergunningen zijn er plekken om de fiets (aan een rek) neer te zetten sterk verminderd. Gevolg is dat we de fiets en bakfiets niet makkelijk kwijt kunnen en er al ruiten zijn gesneuveld van woningen op de BG waar de fietsen nu tegenaan worden gezet. Bovendien moeten minder mobiele mensen (gehandicapten, oude van dagen en andere minder validen) steeds vaker via de straat tussen geparkeerde auto’s hun weg proberen te vervolgen. Wij hebben er bij de gemeente op aangedrongen om de rekken die bij de terrasuitbreidingen zijn weggehaald , weer terug te plaatsen. Hierin zijn we succesvol geweest en is dat 3 weken geleden voor een deel gerealiseerd door Dienst Stadsbeheer (DSB). Echter er zijn nu minder nietjes geplaatst dan de gemeente heeft weggehaald en bovendien is de drukte door nieuwe horeca toegenomen en gaat dit waarschijnlijk nog verder toenemen.

Is er nu voldoende aan gedaan of moeten we hier nog actie opnemen? Wie heeft een idee?

3 thoughts on “Fietsenrekken en doorgangen

  1. Diana

   Beste Bert,

   ik vrees dat dit gewoon vandalisme is, in de Trompstraat zijn er enkele maanden geleden een hele reeks aan auto’s vernield, zo ook de mijne.
   Ik heb nou niet echt het vermoeden dat dit door een buurtbewoner is gedaan , eerder de klanten van de coffeeshop.

   groet,
   Diana

   Reply
 1. Willem

  Zie ook mijn reactie bij ‘ik wil mijn plein terug’ maar voor moet je volle stoepen/fietsen/geen doorgang moet je direct elke keer melden bij de gemeente 14070 (gem. contact centrum).

  Fietsen tegen auto’s moet je via je verzekering doen en vragen naar getuigen of camerabeelden opvragen.

  Fout parkeren (ook fietsen en scooters enzo) gelijk melden bij de politie 0900-8844 en bij het handhavingsteam vd gemeente 14070.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *